Arcgency har modtaget Nykredits Fonds Arkitekturpris - Motivationsprisen 2019

Juryens motivering:
Tegnestuen er især kendt for sin brug af udtjente containere som byggesten i opbygningen af nye strukturer spændende fra enfamilieshuse til studieboliger og kontorer. Den lille og unge tegnestue spænder således vidt og har i sin korte levetid demonstreret en gennemgående høj kvalitet og stor spændvidde i opgaveløsningen - fra deciderede designopgaver over de stærkt bundne konverteringer af containere til nye formål til Tunnelhallernes store skala. En underliggende grundtone er i alle projekter er imidlertid ressource bevidsthed, genbrug og transformation, selv om tegnesturens produktion og så rummer flere nybyggerier". 
Om prisen:
Nykredits Motivationspris på 250.000 kr. bliver uddelt til en eller flere talentfulde yngre arkitekter, der har gjort sig bemærket i branchen og offentligheden. Prisen er tænkt som opmuntring til at fortsætte og videreudvikle et allerede synligt talentfuldt arbejde.
I forbindelse med prisen blev bogen Positioner i ny dansk arkitekttur udgivet. Bogen præsenterer de seneste 13 års prismodtagere og tegner et unikt, opdateret portræt af den allernyeste arkitekturer, som den former sig netop nu. En række af landets bedste og mest interessante arkitekter bliver præsenteret i ord og billeder. I interviews gives ordet direkte til 13 væsentlige tegnestuer, der har det tilfælles, at de alle har vundet Nykredit Fonds Arkitekturpris. De 19 øvrige tegnestuer repræsenteret i bogen har gennem de sidste 13 år modtaget enten fondens Motivationspris eller dens Bæredygtighedspris.
Foto: Søren Svendssen

You may also like

Back to Top